Un total de 18 entitats subscriuen el Pacte Local de Paterna per la Innovació

Un total de 18 entitats subscriuen el Pacte Local de Paterna per la Innovació

Paterna, 28 de setembre de 2017


L'Ajuntament de Paterna ha formalitzat hui el Pacte Local de Paterna per la Innovació, una iniciativa conjunta dels principals agents locals de la R+D+i amb la qual el consistori pretén fer de la innovació el motor de desenvolupament econòmic i social de Paterna.


El Parc Científic de la Universitat de València ha sigut l'escenari de la signatura oficial d'aquest pacte, al que s'han adherit hui un total de 18 entitats i organismes entre els quals figuren l'Agència Valenciana de la Innovació, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, Càmera València o la Confederació Empresarial Valenciana (CEV).
L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo juntament amb el Vicepresident executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació, Andrés García Reche i el Director del Parc Científic, Juan Antonio Raga han sigut els encarregats d'explicar els objectius del pacte i de destacar la importància de “promoure conjuntament la innovació com a eina de transformació social, empresarial i institucional al servei de tots i totes”.


Durant la seua intervenció, Sagredo ha incidit en el potencial de Paterna com a municipi aglutinador de tots els agents que intervenen en els processos d'innovació. “En les 5 àrees industrials del nostre terme municipal es concentren empreses productives, de serveis, instituts tecnològics, organismes científics universitaris, una delegació del Centre Superior de Recerques Científiques i infraestructures tècniques i de formació”, ha assenyalat el primer edil fent referència al lema de la seua campanya de promoció industrial “Ho tenim tot”.
Referent a açò, també ha indicat que “el paper de les administracions és el d'impulsar, dinamitzar i canalitzar totes aquelles iniciatives que s'orienten a fomentar i consolidar la innovació”.


A més, ha explicat que aquest Pacte “és el punt de partida del full de ruta que s'ha marcat el consistori per a convertir a Paterna en un model de ciutat innovadora” i ha assenyalat que “des de l'Ajuntament ja estem treballant en un document base que possibilite el diàleg, el debat i el consens de tots els signants i que ens permeta continuar amb la ruta que hui hem iniciat”.


Per la seua banda, Juan Antonio Raga ha manifestat que les universitats públiques valencianes, amb els seus parcs científics, han realitzat una decidida aposta per a generar ecosistemes d'innovació en entorns universitaris.


“En el nostre cas, el del Parc Científic de la Universitat de València, hem de destacar que amb tan sol 10 anys de vida, compta amb més de 500 llocs de treball, dels quals un 70% són emprats amb qualificació universitària i quasi la meitat és ocupació femenina. Per tant, és un marc d'innovació singular i forma part d'aqueixa nova economia que la nostra terra necessita”, ha puntualitzat Raga.