MÉS DE 150 PERSONES ES DONEN CITA EN “I TROBADA D’ASSOCIACIONS DE COMERÇ I COMERCIANTS DE L'Horta NORD”

MÉS DE 150 PERSONES ES DONEN CITA EN “I TROBADA D’ASSOCIACIONS DE COMERÇ I COMERCIANTS DE L'Horta NORD”

Burjassot. 18 de novembre de 2019

El Consorci Pactem Nord i FACENORD (Federació d'associacions de comerç i empreses de l'Horta Nord) han congregat aquest diumenge a més de 150 persones entre comerciants, regidories de comerç, alcaldies i membres de 14 associacions de comerç i empresa de l´Horta Nord.

La “Trobada d’associacions de comerç i comerciants de l'Horta Nord”, duta a terme amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol, ha suposat la primera trobada de comerciants i professionals del comerç local de la comarca, un espai en el qual s'ha pogut compartir bones pràctiques i campanyes de dinamització reeixides entre les persones assistents, i de donar visibilitat i reforçar el treball que dia a dia desenvolupen les entitats i associacions de comerç de proximitat per a potenciar aquest sector econòmic.

 

Es tracta d'un sector de gran importància en termes d'ocupació i de generació de riquesa, com es desprenen dels estudis realitzats pel Consorci Pactem Nord, perquè presenta unes 3.998 empreses i autònoms i 6.645 treballadors/as (dades actualitzades al mes de setembre de 2019).

Per part del Vicepresident del Consorci Pactem Nord, Miguel Chavarría, es va destacar la magnífica labor que les associacions de comerç realitzen des de fa dècades per a mantindre actius els nostres comerços de proximitat. També l'alcaldessa de Puçol, va incidir en la importància del comerç local en la vida dels municipis. Per part seua, el president de FACENORD, Gonzalo Alcacer, va mostrar la seua gratitud i satisfacció pel gran acolliment i alta participació del sector, així com per aconseguir conjuminar esforços i “remar tots cap a la mateixa direcció” en pro del comerç de proximitat.

Així mateix, es va fer un reconeixement i lliurament de premis als comerços “més antics de l´Horta Nord” que racayeron en Destil·leries Plà (Puçol), Càrnies Bodí (Massamagrell) i Forn Vell (Foios). En la categoria de “Innovació comercial” es va premiar a Quattre internet (Rafelbunyol), Clínica dental Esther Roger (Almàssera) i Balaguer Assesors (Museros). Per “Emprenedoria comercial” es van portar el premi dona'm una altra (Rafelbunyol), Samoa centre de bellesa (La Pobla de Farnals) i *Alla Prima (Meliana).  Per part seua, 13 comerços impulsors de la igualtat entre dones i homes, van rebre el Distintiu Violeta Pactem Nord, en haver signat amb el Consorci Pactem Nord un decàleg per la igualtat d'oportunitats entre homes i dones.