PACTEM NORD POSA EN MARXA EL PROJECTE BETA EN L´HORTA NORD AMB FINANÇAMENT DEL PLA DE RECUPERACIÓ, TRANSFORMACIÓ I RESILIÈNCIA.

PACTEM NORD POSA EN MARXA EL PROJECTE BETA EN L´HORTA NORD AMB FINANÇAMENT DEL PLA DE RECUPERACIÓ, TRANSFORMACIÓ I RESILIÈNCIA.

Aquesta setmana 20 joves han iniciat el seu període de pràctiques formatives en empreses de l'Horta Nord a través del programa Beta Jove. El projecte, després de diversos mesos de preparació, ha sigut posat en marxa per les diferents entitats que el desenvoluparan i contempla el finançament d'actuacions per al desenvolupament de «Nous projectes territorials per al reequilibri i l'equitat», en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.


Pactem Nord participa d'aquesta iniciativa, al costat de València Activa i la Mancomunitat de l´Horta Sud en el marc d'aquest projecte pilot impulsat pel SEPE en tres comunitats autònomes, País Basc, Extremadura i Comunitat Valenciana, liderat en aquesta última per Labora, Servei d'Ocupació i Formació, a través dels Pactes Territorials de la ciutat de València i de la seua àrea metropolitana.


El Projecte Beta Jove, que contempla des d'un punt de vista pràctic el desenvolupament de dos eixos de treball complementaris, suposa la posada en marxa d'un projecte pilot dirigit a afavorir les opcions d'ús de joves en situació de vulnerabilitat i a la transformació productiva cap a una economia verda i digital entre empreses de recent creació i microempreses del territori. A més, suposa un avanç significatiu en la col·laboració sobre el terreny entre les diferents entitats que l'integren, per a això, s'han establit diverses taules de treball en les quals participen, al costat de les entitats de la Comunitat Valenciana, altres entitats especialistes d'Extremadura i del País Basc.


Quant al primer eix, en aquest moment ens trobem en la fase d'incorporació a les empreses de les persones joves (d'entre 18 i 29 anys) per a la realització de pràctiques remunerades en empreses en el marc d'un itinerari formatiu que incorpora una tutorització personalitzada i acompanyament permanent, tant de l'empresa com dels i les joves participants.


Aquesta iniciativa suposa, a més, un espai d'investigació sobre les metodologies d'acompanyament i inserció laboral, en el qual les citades comunitats autònomes són pioneres i els resultats de les quals es traslladaran, a través del SEPE, a la resta d'autonomies a fi de generar aprenentatges i avanços en aquest àmbit.