16 I 17 DE NOVEMBRE, DATES CLAU PER A LA VISIBILITAT D'INICIATIVES PRÀCTIQUES DEL TEIXIT ASSOCIATIU COMERCIAL I DE LA DONA DE L'HORTA NORD.

16 I 17 DE NOVEMBRE, DATES CLAU PER A LA VISIBILITAT D'INICIATIVES PRÀCTIQUES DEL TEIXIT ASSOCIATIU COMERCIAL I DE LA DONA DE L'HORTA NORD.

Burjassot, 30 de octubre de 2019

El Pacte Territorial per a la Creació d'Ocupació, Pactem Nord treballa amb el teixit associatiu comarcal, fonamentalment amb les associacions de dones i amb les associacions de comerç de l´Horta Nord, per a propiciar espais que permeten el coneixement mutu i la vertebració del territori, aspectes de gran rellevància en l'àmbit de la generació d'ocupació i de l'aprofitament dels recursos a través de l'impuls de sinergies.


Des d'aqueix punt de vista, i en desenvolupament dels objectius que cada associació planteja, s'han preparat conjuntament dues trobades comarcals per als dies 16 i 17 de novembre. Amb aquestes dues trobades comarcals posarem en valor aspectes de gran importància en el desenvolupament equilibrat i integrador del territori, destacant-se bones pràctiques de caràcter comercial i reivindicant-se, al seu torn, elements de gran transcendència social en el marc de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes.


Ajuntaments, associacions empresarials i sindicats consorciats, al costat del teixit associatiu de l´Horta Nord relacionat amb l'activitat del comerç de proximitat i amb la promoció de la dona en diferents àmbits, estrenyen la seua cooperació i estableixen com a element cohesionador d'aquests dos esdeveniments, amb l'adreça tècnica de Pactem Nord, el reforç del nostre teixit associatiu i el desenvolupament de la corresponsabilitat territorial, en aquesta ocasió amb la mirada posada en el lliurament del “Distintiu Violeta Pactem Nord”.


Aquest distintiu, que s'entregarà a 25 empreses i comerços en sengles actes que s'incorporen en tots dos programes de treball, ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de València, de Labora i de les Federacions Comarcals d'associacions de comerços i d'associacions de dones (Federació d'Associacions de comerços i empreses de l´Horta Nord -FACENORD- i la Federació de Dons i Col.lectius per la Igualtat de l´Horta Nord).


Més enllà de les col·laboracions institucionals de les entitats participants, hem de destacar el gran treball de les persones que han vingut col·laborant desinteressadament durant mesos en la realització d'aquestes dues trobades.


El dia 17 de novembre, tindrà lloc una trobada pionera en l´Horta Nord sota el lema: “I Trobada d´associacions de Comerç i comerciants” coorganitzat per FACENORD i Pactem Nord, realitzarem a Puçol una sèrie de ponències formatives i motivacionals, a més de diferents activitats lúdiques, amb l'objectiu de donar visibilitat i reforçar el treball que dia a dia desenvolupen les entitats i associacions de comerç local per a potenciar aquest sector econòmic. Aquesta primera trobada posarà en valor el comerç de proximitat (www.proximosati.es). Així mateix, en aquest acte es farà lliurament de diversos reconeixements a diferents comerços de l´Horta Nord: entre ells al comerç més antic, al més innovador, a l'emprenedoria i als comerços impulsors de la igualtat entre dones i homes.


Per part seua, el diumenge dia 16 de novembre, celebrarem la “XI Trobada d'associacions de dones de l´Horta Nord. Ruta per la igualtat”. En aquesta ocasió, la Federació de Dons i Col.lectius per la Igualtat de l´Horta Nord, amb un format molt innovador, desplegarà un conjunt d'accions de caràcter reivindicatiu. Entre elles, la lectura de textos i poemes per a la sensibilització entre la ciutadania en matèria d'igualtat, cançons per la igualtat com “La porta Violeta” de Rozalén, o un mural en el qual es reflectiran les idees i pensaments de les participants. La trobada finalitzarà a Foios, després de passar per diversos municipis com Burjassot, Montcada, Bonrepòs i Mirambell, amb la realització en la sessió de la vesprada d'una actuació de caràcter musical i amb el lliurament de reconeixements a les empreses que han aconseguit el “Distintiu Violeta Pactem Nord”, amb el qual assumeixen un conjunt de compromisos recollits en el Decàleg per la igualtat.